Sezonul bujorilor începe în mai și nu ține decât maxim 3-4 săptămâni.
Nu ar fi minunat dacă ai putea să îi conservezi pentru ai folosi la nunți și în lunile iunie, iulie și august?
Știai că este ușor să păstrezi bobocii de bujor la rece, în frigider, pentru până la 3 luni?

Iată cum poți face acest lucru.
Exact când bobocii încep să-și arate culoarea în partea de sus și se simt ca o bezea, taie tulpinile, smulge frunzele pentru a reduce pierderea de apă.
Înfășoară strâns într-un prosop de hârtie înainte de a îl înfășura în folie de plastic/saci de plastic/ziar umed (de la tulpină la boboc asigurându-te că totul este acoperit).
Apoi pur și simplu așezi bobocii orizontal în frigider timp de până la trei luni.
Când ești gata să folosești florile, scoate-le din frigider, taie tulpinile în unghi pentru lungimea potrivită.
La urmă pune-i într-un vas cu apă la temperatura camerei și în curând se vor deschide.